Iresponsabilitate în spital. Copil consultat la trei zile după ce a făcut o reacție alergică

Data publicării:
copil

Ştim deja şi tocmai am văzut din nou: despre problemele din sistemul de sănătate se poate vorbi neîntrerupt. Şi în nenumărate feluri. Acum, vorbim şi despre o anchetă declanşată la Spitalul de Urgenţă Slatina, după ce rudele unui copil de 2 ani cu cetăţenie britanică s-au plâns de ignoranţa cadrelor medicale. Oamenii susţin că băieţelul a făcut o reacţie alergică din cauza unui leucoplast şi a fost lăsat netratat mai multe zile. Iar reprezentanţii spitalului recunosc: micul pacient a fost consultat de un dermatolog abia la 3 zile după ce mama a alertat asistenetele.

Băieţelul de 2 ani a venit din Anglia, în vacanţă la rudele din Slatina ale tatălui său. A venit cu mama şi fratele mai mic. Cei doi copii au făcut pneumonie, iar pe 27 august au fost internaţi în spital.

Medicii le-au administrat antibiotic injectabil. Iar băiatul cel mare a făcut o reacţie alergică la leucoplastul care susţinea branula. Vineri, a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Atunci, mama a alertat pesonalul medical. Asistentele ar fi venit abia după 12 ore şi i-ar fi spus că trebuie să aştepte câteva zile până să îl vadă un dermatolog. Adică până în această dimineaţă.

I-am spus să-i pună şi lui ceva la mânuţă pentru că este foarte rău. Şi a zis că să vină doamna doctor . Şi până a venit doamna doctor...a venit foarte târziu. Adevărul este că abia seara şi eu i-am spus dimineaţa să-i dea şi lui ceva”, spune mama.

Medicul care era de gardă susţine, însă, că i-a dat primele îngrijiri.

„S-a scos branula, s-a lăsat liberă zona respectivă, s-a pus violet de genţiană, nişte soluţie care usucă ...aşa.. şi un ..ceva pe bază de cicatrizin”, spune Daniela Safta, şef Secţia Pediatrie, Spitalul de Urgenţă Slatina.

Dar un specialist l-a consultat abia astăzi, la trei zile de când părinţii au sesizat problema. Conducerea spitalului face acum verificări.

„Considerăm că este un incident care se întâmplă, apare şi faptul că s-a petrecut în momentul ăsta la un copil chiar este regretabil şi ne pare rău”, spune Cătălin Pătru, director medical Spitalul de Urgenţă Slatina .

Familia nu vrea să depună plângere, dar a vorbit despre situaţie pe reţelele de socializare. Întâmplarea a stârnit sute critici şi a mai făcut şi alţi părinţi copii internaţi în acest spital să vorbească despre nemulţumirile lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri