Magda Vasiliu: „M-a frapat atitudinea lui Mugur Ciuvică! Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni”

Data publicării:
magda

Jurnalista Magda Vasiliu, al cărei fiu, grav bolnav, este tratat în Italia și care a făcut ca în ultimele zile să se vorbească foarte mult despre birocrația din domeniul sănătății în România, a scris pe Facebook că este uimită de atitudinea avută de Mugur Ciuvică într-o emisiune TV. El a spus că fiul acesteia ar putea sta și singur în spital, discuția pornind de la faptul că ziarista se plânsese că nu poate să-și ia concediu medical, pentru că legea o obligă să vină personal pentru a depune actele în România.

„Azi mi-am făcut timp şi am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulţumesc colegilor pentru susţinere. Dar m-a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvică. Eu l am auzit spunând cu o degajare uluitoare că Vlad s-ar putea descurca şi fără mine în spital, în Italia”, scrie Magda Vasiliu.

Revoltată, jurnalista aduce contraargumente, dezvăluind cu această ocazie că fiul său face chimioterapie, că va suferi o intervenție chirurgicală peste o lună, dar și că a ajuns în Italia la îndemnul unor medici români, cu un card european de sănătate.

„În primul rând, conform legii italiene, îmi e interzis să-mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s-a născut poliglot! E un copil de 7 ani şi jumătate care nu înţelege italiană şi nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toţi copiii, până la 18 ani sunt permanent însoţiţi de părinţi! Dl Ciuvică ştie, de exemplu, că până la o intervenţie chirurgicală programată peste o lună, copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la WC? Cum se spală? Cum îşi ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl Ciuvică, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din ţări civilizate!” Iar celor care şi dau cu părerea şi spun că se face chimioterapie şi în România şi că nu trebuia să plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici români, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pentru că am cotizat!  Înainte să va daţi cu părerea, asiguraţi-vă că ştiţi despre ce vorbiţi!”, îndeamnă jurnalista.

În final, Magda Vasiliu denunță din nou legislația din România, care ridică piedici birocratice absurde:  „Cât despre legile de la noi referitoare la cm (concediul medical - n.r.) pentru îngrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus ... Să-mi spună însă cei care au făcut actuala lege care e diferenţa între un copil de 6 ani şi 11 luni şi unul de 7 ani şi 2 zile. Eu n-o sesizez... Probabil nu mă duce capul... Pentru că o diferenţa trebuie să fie, una substanţială chiar, din moment ce legea din România îi tratează complet diferit!”, încheie, ironic, ziarista.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și: 

Magda Vasiliu a vorbit cu Bodog: L-am întrebat ce şansă ar fi avut un copil a cărui mamă nu apărea la TV

Premierul Mihai Tudose îi cere Ministrului Sănătății reducerea birocrației excesive

Ministrul Sănătăţii, mustrat de premier pentru birocraţia semnalată de Magda Vasiliu. Termenul primit de Bodog

Magda Vasiliu a anunțat că băiețelul ei are cancer: Italienii îi fac analize din 3 în 3 zile, România îmi cere acte

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri