Managerii spitalelor din Bucureşti, obligaţi să depună Planul Alb

Data actualizării: Data publicării:
paturi spital camera

Managerii spitalelor din Bucureşti sunt obligaţi să depună la Direcţia de Sănătate Publică, până la sfârşitul lunii februarie, Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple, anunţă Primăria Capitalei.

paturi spital camera

Managerii celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti au obligaţia de a întocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi de a-l depune la Direcţia de Sănătate Publică.

Anunţul a fost făcut miercuri, de Turkes Ablachim, directorul medical interimar al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) în cadrul unei întâlniri a managerilor şi directorilor medicali ai celor 19 spitale cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În ceea ce priveşte dotările care urmează să fie făcute în cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel încât Administraţia Spitalelor să poată demara procedura de achiziţie.

"Nu putem trece la dotări, până nu facem curăţenie. În acest sens, trebuie să tratam cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti. De asemenea, intră în responsabilitatea dumneavoastră să evaluaţi fluxul medical, secţiile în care sunt prea mulţi pacienţi şi să dispuneţi extinderea acestor secţii pentru ca pacienţii să nu aştepte prea mult”, le-a spus Firea managerilor de spitale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri