Managerul de la Sf. Maria: Vizita experților europeni urma să fie exploatată electoral

Data publicării:
narcis copca, manager spital sfanta maria

Narcis Copcă, managerul spitalului Sfânta Maria nu a confirmat conţinutul scrisorii în care le cerea experților europeni să nu vină la spital, dar a spus că vizita privată urma să fie exploatată exclusiv electoral. De asemenea, el a declarat pentru Digi24 că Spitalul Clinic Sfânta Maria este la dispoziţia oricărui control legal din partea instituţiilor abilitate ale statului român.

narcis copca, manager spital sfanta maria

Managerul Spitalului Sfânta Maria a trimis o scrisoare experţilor europeni care urmează să vină să facă evaluarea pentru transplantul pulmonar în care le-a spus că nu sunt bineveniți „pe 8 şi 9 decembrie să facă o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria”.

Acest spital este singurul acreditat din ţară pentru transplant pulmonar, dar ministrul Sănătăţii are dubii că acolo s-ar putea realiza o asemenea operaţie. Vlad Voiculescu a declarat că, în opinia lui, acreditarea acestui spital s-a făcut sub presiuni politice. 

Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății a aratat nereguli în acreditarea pentru transplantul de plâmân a Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti. Clinica de la Spitalul Sfânta Maria a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Capitalei, cu 10 milioane de euro. Însă, după ce Agenţia Naţională de Transplant a acreditat spitalul, aceeaşi instituţie a decis să înfiinţeze o comisie care să verifice dacă sunt îndeplinite toate condiţiile necesare pentru efectuarea transplantului de plămân. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii a declarat că bănuieşte că acea acreditare a fost dată sub presiune politică.

Managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, a depus o plângere penală la Parchet împotriva ministrului Sănătăţii, pe care l-a acuzat că refuză să finanţeze transplanturile de plămân.

Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat pentru transplant de plămâni în luna martie a acestui an. Până acum acolo nu s-a făcut nicio astfel de operaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri