Managerul Spitalului Colentina a fost demis

Data actualizării: Data publicării:
colentina

Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Colentina, a fost demis de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a spus că pacienții au stat ore bune în frig.

firea

Primarul general al Capitalei a anunțat demiterea lui Bogdan Andreescu luni dimineață, într-o conferință de presă. Gabriela Firea a spus l-a demis pe acesta pe motiv că i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane.

„Unii fac ce ştiau de dinainte, nu mai merge. Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Mâine, dacă se dovedeşte că şi alt manager nu îţi îndeplineşte obligaţiile faţă de cetăţeni, pleacă acasă, cum a plecat şi directorul RATB”, a declarat Firea.

Ea a susţinut că există motive întemeiate de nerespectare a contractului de management de către directorul Spitalului Colentina, unitate aflată în subordinea Primăriei Generale.

Potrivit Gabrielei Firea, duminică, jumătate de zi pacenţii internaţi la Spitalul Colentina au stat în frig.

„Nu era o problema de la RADET, ci o problema internă legată de lipsa de management, de inexistenţa unei revizii şi de o tratare superficială a actului managerial”, a mai susţinut Gabriela Firea.

Directorul medical îi va prelua atribuțiile lui Bogdan Andreescu, a adăugat Firea.

Sorin Chiriță, președintele CA al RADET, a adăugat că o echipă a RADET a mers la spital și a făcut verificări și a constatat că avaria era cauzată pe proprietatea spitalului.

El a mai fost demis o dată de la șefia acestui spital. În 18 decembrie 2008, în ultima zi de mandat, fostul Eugen Nicolăescu, pe atunci ministru al Sănătății, l-a demis Bogdan Andreescu la trei luni de la decizia prin care tot el îl numise în funcţie. În acestuia a fost desemnat ca interimar al unităţii spitaliceşti doctorul Alexandru Cosmin Popa.

Considerând că a fost schimbat abuziv din funcţie, Andreescu a atacat în instanţă ordinul de demitere şi a cerut Ministerului Sănătăţii (MS) explicaţii în legătură cu motivele demiterii. Un an mai târziu, instanţa a decis renumirea lui Bogdan Andreescu la conducerea spitalului, după un control al Corpului de Control care nu a sesizat nereguli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri