Managerul Spitalului "Obregia" va pleca din funcție la finalul lunii

Data publicării:
18_Claudia-Monica-Boer_manager-spital-obregia_blog
Foto: tolo.ro

Conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a propus ca mandatul managerului Spitalului "Prof. Dr. Al. Obregia", dr. Monica Boer, să nu mai fie prelungit după 31 martie, ținând cont de concluziile preliminare ale unui raport efectuat de Corpul de control al primarului general.

18_Claudia-Monica-Boer_manager-spital-obregia_blog
Foto: tolo.ro

„Având în vedere propriile observații, cât și concluziile preliminare ale raportului Corpului de control, conducerea ASSMB a propus ca mandatul de manager al dnei dr. Monica Boer să nu mai fie prelungit după 31.03.2017, dată la care expiră marea majoritate a contractelor de management ale directorilor spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Pentru a asigura o desfășurare optimă a concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager, la unele spitale vor fi prelungite actualele contracte de management, în conformitate cu prevederile legii, cu încă trei luni, în timp ce la celelalte ASSMB va declanșa imediat procedurile privind selectarea noilor manageri”, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

Potrivit PMB, directorul medical de la ''Obregia'', dr. Adela Ciobanu, a depus la Primărie un memoriu susținut și de alte cadre medicale și de conducere, prin care erau semnalate anumite disfuncționalități de ordin managerial la nivelul spitalului.

La momentul depunerii memoriului respectiv tocmai se încheiase o misiune de verificare a Corpului de control al primarului general, nefiind însă redactat raportul, arată sursa citată.

„Primarul general a dispus ca raportul Corpului de control să fie întocmit cu celeritate, iar reprezentanții ASSMB să verifice și acuzațiile privind comportamentul calificat drept abuziv al managerului spitalului, dr. Monica Boer. În acest scop, o echipă a ASSMB, formată din director și director medical, s-a întâlnit cu toate părțile aflate în conflict, pentru a căuta soluții de detensionare a situației. De asemenea, reprezentanții ASSMB au purtat discuții informale cu mai mulți angajați ai spitalului, în încercarea de a elimina pe cât posibil factorul subiectiv din acuzațiile formulate”, se precizează în comunicat.

Astăzi, dintr-o anchetă publicată pe tolo.ro reiese că Florin Secureanu nu e un caz izolat în clinicile care aparțin de Primăria Bucureștiului, el nefiind singurul manager protejat de fostul primar Sorin Oprescu. Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie că Monica Boer conduce spitalul „Alexandru Obregia” cu insulte pe care angajații le redau în scris în mai multe memorii.

În plus, facturile arată cum firme de casă vând către spital produse la prețuri triple, de la aparate medicale și până la ouă și ulei. Monica Boer insistă că nu a comis nimic ilegal și că „unii din spital vor să mă schimbe ca să numească ei pe cine doresc, aceasta-i miza!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri