Mărturia unui tânăr operat la degetul greșit. Cum a aflat medicul în timpul operației

Data actualizării: Data publicării:
manasesc 3
FOTO: Facebook/ Vlad Manases

Povestea de necrezut a unui tânăr din Cluj-Napoca care s-a dus să se opereze la un deget bolnav, iar medicul i-a taiat și operat un alt deget a strânit revolta internauților. Și nu e de mirare, mai ales că pacientul a fost nevoit să atragă atenția chirurgului asupra faptului că operează degetul greșit.

manasesc 3
FOTO: Facebook

Vlad Manases a povestit întreaga întamplare pe o rețea de socializare și a atașat trei poze cu degetele operate. Deși avea nevoie de o operație la degetul mic, chirurgul, de Clinica de Recuperare din Cluj-Napoca, a început să-i opereze degetul mijlociu. În timpul procedurii, pacientul a fost cel care a bănuit că ceva e în neregulă.

Îi spun doctorului că anestezia și-a făcut bine efectul, în sensul în care nu simt că lucrează la degetul mic. Profesorul se oprește și mă întreabă: „Dar nu la degetul mijlociu ai probleme?” „Nu, domnule doctor, degetul mic este cel afectat”, a scris Vlad Manases pe Facebook.

Astfel tânărul s-a ales cu un deget mutilat degeaba în urma intervenție chirurgicale, a trebui să stea de două ori mai mult pe masa de operație din această cauză și dacă nu ar fi observat chiar pacientul greșeala medicului, bărbatul ar fi avut și mai mult de suferit.

Vlad încearcă să atragă astfel atenția asupra sistemului medical defectuos din România.

Mărturia tânărului :

„Cateva amanunte pentru cei interesati si viitori pacienti ai Clinicii de Recuperare din Cluj-Napoca: vi se poate intampla si voua, si vi se poate intampla ceva mult mai grav decat ce am patit eu. Sa va povestesc pe scurt ce s-a intamplat: Imi rup tendonul de la degetul mic cu 2 saptamani in urma, la un festival, in cort. Banal. Trivial. Nu m-a durut nimic, doar am auzit un 'pac' si nu mai reuseam sa imi extind complet degetul. Revin in oras si incep sa fiu plimbat de la un medic la altul.

Medicul de familie zice ca-i luxatie si ma trimite la Ortopedie. Pe biletul de trimitere imi scrie 'Ortopedie Stomatologica' (da, Ortopedie Stomatologica, doamnelor si domnilor), pentru ca trebuia sa imi demonstreze din nou cineva ca incompetenta se plateste, dar din pacate nu se plateste cu banii si timpul acestor incompetenti. Ajung intr-un final la Spitalul de Recuperare Cluj cu diagnosticul de Mullet Finger la degetul 5 de la mana stanga. Dupa o zi intreaga de stat la cozi si pe holurile spitalului, intru intr-un final in operatie. 

Ma duc relaxat, e o operatie la degetul mic. What could go wrong, nu? Doi asistenti ma asteapta in sala de operatii. Ma pregatesc, ma leaga ca-n filme la EKG si la tubul de oxigen. E prima mea operatie. Imi pun asistentii un garou pneumatic pe bratul stang, il pornesc si imi injecteaza in brat un anestezic puternic. Il cheama pe profesor, acesta fiind deranjat doar cand masa este pusa si tacamurile sunt pregatite. Vine profesorul si incepe sa taie.

Dupa o jumatate de ora incep sa imi pun intrebari. Bratul incepe sa ma doara groaznic si ma gandesc in momentul acela ca degetul meu mic e cam ferit de baietii acestia care se distreaza de minune. Ii spun doctorului ca anestezia si-a facut bine efectul in sensul in care nu simt ca lucreaza la degetul mic. Profesorul se opreste si ma intreaba: "Dar nu la degetul mijlociu ai probleme?" "Nu, domnule doctor, degetul mic este cel afectat." Am stat de 2 ori mai mult pe masa aia de operatii decat ar fi trebuit sa stau. Garoul ala pneumatic mi-a provocat, probabil, cea mai crunta durere pe care am simtit-o in intreaga mea existenta (si am facut magarii, n-am fost un copil cuminte).

Pentru cine are urechi sa auda, ochi sa vada si speranta ca poate se mai schimba ceva in tara asta: EU AM ATRAS ATENTIA ASUPRA FAPTULUI CA STIMABILII OPERAU LA DEGETUL GRESIT! Aveam fisa aia facuta degeaba. Am facut radiografii degeaba. Degetul ala mic statea degeaba intr-o pozitie nefireasca. Omul a venit pornit pe degetul meu mijlociu. Il va primi, in curand. N-am facut caz. Nici nu stiu daca voi face vreodata, pentru ca astia te dau in consemn neoficial la toate institutiile medicale de stat sau private si daca am nevoie de o alta operatie vreodata, voi fi refuzat pentru ca mi-am cerut dreptate. Ce mai am de zis? A, da... ce dracu mai cautam in tara asta?”.

Potrivit ziardecluj.ro, profesorul Alexandru Georgescu, în vârstă de 65 de ani este chirurgul pastician care l-a operat pe Vlad. Împotriva lui ar fi fost depusă o plângere pentru vătămare corporală, când, în 2014, medicul i-ar fi amputat o parte din picior unui pacient din cauza unei băsici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri