Medicamente mai ieftine cu 35%

Data publicării:
medicamente

Preţul medicamentelor inovative ieşite de sub patent va scădea cu 35%, iar preţul maximal al medicamentelor va fi stabilit prin ordin de ministru. Sunt două decizii anunţate de ministrul Sănătăţii după şedinţa de Guvern de astăzi. Florian Bodog nu a dat însă un termen pentru aplicarea acestor măsuri. Reprezentanţii producătorilor de medicamante şi ai distribuitorilor avertizau săptămânile trecute că o astfel de măsură de reducere de preţ va duce, în timp, la dispariţia din ţara noastră a cel puţin 120 de terapii.

bodog_govro

Am convenit aplicarea măsurii din programul de guvernare - reducerea cu 35% a preţului la medicamentele inovative care îşi pierd patentul. Practic, calculul preţului se face la nivel de MS, la nivel de politica medicamentului. Noi intenționăm ca acest calcul să îl efectuam în colaborare cu Agenția Națională a Medicamentului”, a spus Florian Bodog.

Ordinul va putea fi reglat în momentul în care avem orice semnale cu privire la un unumit pericol în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente sau accesul pacientului la medicamente se poate regla mult mai ușor decât printr-o o hotărâre de guvern”, a adăugat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri