Medici renumiți din Europa sar în ajutorul românilor

Data actualizării: Data publicării:
medici getty-1

Medici renumiţi din Europa se alătură luptei împotriva cancerului la prostată, a cincea cauză de deces prin cancer în România. Specialişti din Austria vor da consultaţii împreună cu doctorii români la Centrul de Diagnostic şi Tratament al Fundației "dr. Victor Babeș". Acţiunea face parte dintr-o campanie internaţională şi încearcă să pună diagnostic din timp şi să afle cea mai bună variantă de tratament pentru fiecare pacient în parte.

Aici este o operaţie de adenom de prostată care se efectuează cu metodele moderne, endoscopice, fără tăietură. Pacientul, după operaţie pentru adenom d eprostată poate să şi părăsească spitalul a doua zi”, explică un medic.

Dintre bolile incurabile, cancerul de prostată este a doua cauză de mortalitate la bărbaţi pe plan mondial. Aşa că specialiştii încearcă să îl depisteze şi să îl trateze cât mai devreme. Unul dintre cei mai renumiţi profesori din Europa, prof. dr. Bob Djavan, din Austria, consultă pentru prima dată pacienţi în România pe 12 ianuarie anul viitor. De pregătirea consultațiilor se ocupă echipa coordonată de medicul urolog Seyed Aghamiri de la Fundația "dr. Victor Babeș" din București.

Este o patologie care afectează viaţa și pacientul trebuie să ştie mai multe despre ce are de făcut de acum încolo. Echipa asta vine şi ne spune ce poate să fie făcut în afara României, ce putem face noi aici în România”, spune dr. Seyed Aghamiri, medic primar urologie, doctor în știinţe medicale, şef departament chirurgie la Fundaţia "dr. Victor Babeş" din Bucureşti.

Orice pacient trebuie să facă o serie de analize, înainte să fie văzut de specialistul străin.

Pregătirea dosarului pacientului constă în nişte investigaţii. Noi îl comunicăm profesorului din Viena. Şi dacă mai există alte investigaţii care mai sunt necesare le mai facem ca atunci când soseşte profesorul în Bucureşti să aibă dosarul complet”, spune dr. Seyed Aghamiri.

Anual, în România, sunt depistate 4.500 de cazuri noi de cancer de prostată.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri