Medicul antivaccin ar putea scăpa fără sancțiuni. „E opinia lui, e dreptul lui”

Data publicării:
medic vaccinare

Un medic stomatolog care i-a îndemnat pe părinţi să nu-şi vaccineze copiii rămâne fără imunitate în faţa reponsabililor din Sănătate. Direcția de Sănătate Publică cere Colegiul Medicilor să-i retragă dreptul de a profesa, iar Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este de părere că doctorul merită o sancţiune drastică. Cei care ar putea să-l pedepsească spun totuşi că nu au motive să o facă, medicul nu poate fi judecat pentru o opinie.

Rujeola de anul ăsta e o epidemie care se transmite mediatic, sunt vânători de morți și vânători de bubițe în România, copiii care au murit nu au murit de rujeolă”.

Este doar unul din mesajele anti-vaccinare ale medicului din Suceava, postat pe o reţea de socializare. Pledoaria lui a stîrnit imediat reacţia mai-marilor din sănătate. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă crede că doctorii care-i sfătuiesc pe părinţi să nu-şi imunizeze copiii ar trebui aspru pedepsiţi.

Una e să spui punctul tău de vedere colegilor şi tu nu vrei să te vaccinezi, ok, alta este să ieşi şi să spui: sunt medic şi vă sfătuiesc să nu vă vaccinaţi, când nu ai nimic ştiinţific care să te sprijine, vii cu nişte dovezi false care sunt demontabile imediat. Eu, să fiu preşedintele Colegiului, mâine l-aş scoate din Colegiu ”, a spus Raed Arafat la Digi24.

DSP Suceava cere Colegiului Medicilor Stomatologi să-i retragă medicului dreptul de a profesa.

Considerăm acțiunea domnului doctor ca un act îndreptat împotriva sănătății publice, noi solicitând sancțiunea maximă: retragerea dreptului de a profesa”, spune dr. Cătălina Zorescu, director DSP Suceava.

Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava este, însă, de altă părere.

Opinia colegului meu e opinia colegului meu. E dreptul lui. A încălcat... poate codul etic, dar nici într-un caz n-a făcut o faptă care să ducă la ridicarea dreptului de liberă practică”, spune Dan Gospodaru, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi, Suceava.

Medicul sucevean îşi susţine în continuare cauza și are propriile argumente.

Chiar dacă unii ar vrea ca eu să fiu sancționat pentru opiniile mele medicale, vă rog în mod politicos să îmi permiteți să mă exprim critic, dar civilizat și argumentat, față de vaccinurile utilizate azi. Câteva obiecții aș avea: adjuvanții pe bază de aluminiu din vaccinuri PRODUC boli autoimune grave. Vaccinurile conțin cantități enorme de aluminiu”, a scris medicul acuzat.

Conducerea DSP Suceava spune că a început cercetări şi în alte cazuri similare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri