Mii de plângeri în Franța cu privire la efectele adverse ale unui medicament pentru hipotiroidie

Data publicării:
levothyrox

Guvernul francez a anunțat vineri repunerea pe piață a vechii formule a unui medicament larg folosit împotriva hipotiroidiei, în fața furiei pacienților care au prezentat reacții adverse de la noua formulă a Levothyrox, luată de trei milioane de francezi, informează France-Presse, preluată de Agerpres.


"Ne-am asigurat ca vechiul Levothyrox (...) să fie disponibil în cincisprezece zile", a declarat titulara portofoliului sănătății, Agnes Buzyn, la postul de radio France Inter, adăugând că "alternative, alte mărci, alte medicamente" vor fi accesibile ''în decurs de o lună".

Acestea ''vor permite treptat pacienților să poată alege medicamentul care li se potrivește cel mai bine'', a spus ea.

Cu acest anunț, guvernul înțelege să răspundă miilor de plângeri cu privire la efecte adverse — crampe, dureri de cap, amețeli, căderea părului —provocate de noua formulă a Levothyrox, care este produs de compania germană Merck.

Trei milioane de pacienți iau Levothyrox în Franța pentru a trata hipotiroidismul sau după o operație de cancer tiroidian.

Franța este prima țară în care a fost introdusă noua formulă dar, potrivit laboratorului Merck, proceduri de omologare sunt în curs de desfășurare și în alte țări.

Noua formulă a Levothyrox a fost introdusă pe piață la sfârșitul lunii martie.

Agenția franceză pentru medicamente a cerut companiei Merck — în 2012, potrivit ei — să facă produsul mai stabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri