Ministerul Sănătății cumpără vaccinuri de urgență

Data publicării:
<> on February 26, 2015 in Berlin, Germany.
<> on February 26, 2015 in Berlin, Germany.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că reziliază contractul cu Polisano, distribuitorul de vaccin hexavalent pentru copii, conform News.ro. Firma nu mai poate livra dozele necesare din cauza datoriilor pe care le are faţă de producător. Ministerul vrea acum să cumpere urgent 120.000 de doze direct de la producător. Oficialii au dat asigurări că nu vor fi intârzieri şi că toţi copiii vor fi vaccinaţi la timp.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că vaccinul hexavalent cu care sunt imunizaţi bebeluşii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, pneumoniei, poliomielitei şi hepatitei B nu a mai ajuns la medicii de familie, care ar trebui să îl primească de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să îl administreze, gratuit, în cadrul programului naţional de imunizare, relatează News.ro.  

Firma Polisano a informat Ministerul Sănătăţii că nu îşi poate onora obligaţiile contractuale de a livra numărul de doze de vaccin hexavalent conform graficului pe anul în curs.

„Nu este prima dată când societatea este în situaţia asta. Mai mult, există chiar un proces intentat de Ministerul Sănătăţii împotriva Polisano. Procesul a fost câştigat, iar societatea obligată să achite daune materiale cauzate de întârzierile la livrarile anterioare”, au precizat duminică, pentru News.ro, oficialii Ministerului Sănătăţii.

Contractul cu Polisano va fi reziliat după 15 zile de la notificarea firmei Polisano de către Ministerul Sănătăţii, termen care curge de la finele săptămânii trecute.

În paralel, Ministerul Sănătăţii pregăteşte o achiziţie în procedură de urgenţă a vaccinului hexavalent. 

Producătorul are, în prezent, 120.000 de doze de vaccin în depozitul din România. Ministerul Sănătăţii estimează că întârzierea în achiziţia vaccinului nu se va prelungi nejustificat.

De asemenea, va fi lansată o procedură de achiziţii în vederea încheierii unui nou acord cadru, care să permită stabilitatea livrărilor şi predictibilitatea stocurilor, au precizat reprezentanţii MS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri