Ministru: Ar fi moral să ne plătim corect medicii

Data publicării:
vlad voiculescu

Ministrul Sănătății a declarat, la emisiunea „În fața ta”, că este „crimă” condiționarea actului medical de primirea unui plic. De asemenea, întrebat dacă este moral ca un pacient să dea bani unui medic la finalul actului medical, ministrul Sănătății a spus că moral este „să ne plătim corect medicii și personalul medical ca societate”.

Cred că nu este locul meu să mă pronunț. Există experți juridici care s-au pronunțat deja. Aceste lucruri sunt ilegale, moral nu aș dori să comentez. Din punct de vedere moral ce avem de făcut corect ca societate este să ne plătim corect medicii și personalul medical. E greu să vorbești unui pacient atunci când el este într-una dintre cele mai vulnerabile situații din viața lui sau a ei. M-aș feri de sfaturi. Aș aminti însă că orice condiționare a unui act medical de primirea unui plic este o crimă, iar mai devreme sau mai târziu va trebui să le tratăm așa pe toate, fără excepție”, a spus Vlad Voiculescu.

De asemenea, ministrul a declarat că el nu a dat niciodată mită medicilor. 

Eu nu am dat niciodată bani pentru servicii medicale în spitale. Familia mea, din câte știu, nu a dat, dar eu am fost plecat din țară de la vârsta de 18 ani”, a precizat Vlad Voiculescu.

În perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2015, în România au fost condamnaţi definitiv patru medici şi doi asistenţi medicali pentru că au condițional actul medical de primirea unei sume de bani. Tot între lunile ianuarie şi octombrie, anul trecut, au fost trimişi în judecată 28 de medici, un manager de spital, un manager al serviciului public de ambulanţă, un statistician medical, doi asistenţi medicali şi doi infirmieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri