Ministrul Sănătăţii, mustrat de premier pentru birocraţia semnalată de Magda Vasiliu. Termenul primit de Bodog

Data actualizării: Data publicării:
tudose FB

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Florian Bodog, în deschiderea şedinţei de Guvern, ca în două săptămâni să prezinte un plan de reducere drastică a birocraţiei din Sănătate. Intervenţia premierului a avut la bază postarea prezentatoarei Magda Vasiliu, care a dezvăluit cât de bine se ocupă medicii italieni de băieţelul său, recent diagnosticat de cancer, dar şi câte piedici îi pune sistemul din România în efectuarea tratamentului.

"E public un caz care, în fapt, nu face altceva decât să atragă atenţia asupra birocraţiei, care a ajuns la cote extreme în cadrul sau şi în cadrul Ministerului Sănătăţii. Mai ales cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi. Patru sute de mii de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, care trebuie să-i dea reţetă nu ştiu cine, care să se ducă după aia la farmacie... dacă nu le are pe toate, să se întoarcă săreia ciclul. Nu sunt sportivi de performanţă, cei aflaţi în situaţia aceasta. Vă rog frumos, cât de curând, hai să spunem două săptămâni, şi un proiect pe care să îl prezentaţi, închegat, de reducere a birocraţiei în acest sens. Nu se poate ca cineva, care este la tratament în străinătate, să fie nevoit să vină în ţară ca să demonstreze dincolo că e blonav sau ceva de genul acesta. Este tot caz medical, cred. Ce se întâmplă acum în anumite zone ale Ministerului Sănătăţii ar putea să facă obiectul unei structuri din Ministerul Sănătăţii - psihiatrie, chestii de genul ăsta", i-a transmis, joi, premierul Mihai Tudose ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

La intervenţia lui Bodog, care a anunţat că luase de dimineaţă "legătura cu mama copilului în această dimineaţă, situaţia este rezolvată şi, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări, vom lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri", şeful Guvernului nu s-a arătat mulţumit. "Domnule ministru, haideţi să nu luăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistemul", a fost replica lui Tudose.

Reamintim că prezentatoarea TV Magda Vasiliu, al cărei băiețel în vârstă de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critică dur birocrația la care îi obligă statul român pe cetățeni, spre deosebire de alte țări, în care primează interesul și sănătatea oamenilor. Detalii AICI.

"E doar un slab început"

Acesta din urmă a păstrat acelaşi ton, în dialogul cu ministrul de resort, şi în ceea ce priveşte măsurile luate de MS în chestiunea vaccinării copiilor.

"Faptul că aţi verificat doar cinci vinovaţi, eu cred că este doar un slab început. Nu trebuia să moară nişte oameni, nişte copii şi să ne enervăm toţi pentru a descoperi că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge, domnule ministru (...). Nu vă opriţi cu vaccinarea la cazurile de jos, fiindcă nici premianţii nu sunt acolo pe unde ar trebui să fie", a fost atenţionarea premierului Mihai Tudose.

Nu este prima oară când ministrul Florian Bodog este mustrat public de şeful Executivului, pe acelaşi subiect. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri