Pacienții vor avea mai ușor acces la medicamente scumpe

Data actualizării: Data publicării:
medicamente 2 - GettyImages - 24 august 15

Peste 50 de medicamente scumpe vor putea fi prescrise de miercuri direct asiguraților, fără să mai treacă prin analiza comisiilor de experți ale CNAS.

medicamente

Va fi nevoie, totuși, de completarea unor formulare de către medicii care prescriu rețetele. Acestea vor fi transmise prin mijloace electronice către casele de asigurări, urmând ca în termen scurt transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), arată un comunicat al CNAS, citat de Agerpres.

În aceste condiții, întreaga responsabilitate pentru prescrierea medicamentelor și pentru corectitudinea completării formularelor va reveni medicilor.

Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodată, ele vor fi și un instrument de control al evoluției costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS”, a declarat Radu Gheorghe Țibichi, președintele CNAS, conform comunicatului de presă.

CNAS mai arată că a făcut modificări în mai multe acte normative referitoare la prescrierea medicamentelor și la raportarea activității furnizorilor de servicii medicale și medicamente, pentru a le pune în acord cu trecerea la noua procedură de prescriere a medicamentelor scumpe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri