Posturi câștigate în familie la Spitalul Judeţean Gorj

Data publicării:
documente spital

Este anchetă la Spitalul Judeaţean Gorj după ce jumătate din posturile de registratori medicali scoase la concurs au fost câştigate de rudele angajaţilor unităţii. O comisie formată din mai mulţi consilieri judeţeni va face verificări în acest caz. Este anchetat şi cazul concursului pentru postul de farmacist-şef de la spital, câştigat de fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu.

La concursul de registratori medicali s-au înscris 193 de candidaţi, însă doar 46 au trecut de proba scrisă. Dintre aceştia, 18 au trecut ajuns şi la proba orală şi au fost propuşi pentru angajare. Unii candidaţi spun că înainte de concurs, mai bine de 20 de candidaţi au mers la toalete însoţiti de unul dintre supraveghetori.

A fost făcută proba aceea, de dispozitive auditive, a durat destul de mult. În timpul ăsta nimeni nu s-a înghesuit să se ducă la baie. După ce a trecut acest control brusc au început să aibă nevoie la baie peste 20 şi ceva de candidaţi, asta mi s-a părut suspect”, spune Matei Maria, candidat la concurs.

Situaţia e confirmată şi de preşedintele comisiei.

Înainte de a se începe concursul propriu-zis şi de a se extrage subiectele s-au cerut la toaletă, nu 20, cred că mai multe persoane care au fost însoţite până la uşa toaletei. Unul din supraveghetori a fost cu ei inclusiv la toaletă”, spune Lucian Udriştoiu, preşedintele comisiei.

O comisie formată la nivelul Consiliului Judeţean va face verificări.

„Am propus ca fiecare grup politic să desemneze un consilier judeţean care să facă parte din această comisie”, spune Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Şi fiul fostului şef de judeţ Ion Călinoiu a fost luat în vizor de această comisie după ce a câştigat postul de farmacist-şef.

„A mai participat o persoană care ulterior s-a retras şi cred că este interesant să vorbim şi cu acea persoană”, spune Dan Vîlceanu, consilier judeţean.

Directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu crede în coincidenţe.

„Mai sunt între 10 și 15 alte rude alte salariatilor care au picat acest concurs, drept pentru care trag concluzia logică că poate fi o simplă coincidenţă”, spune Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean Gorj.

Comisia de verificare va începe ancheta săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
SPITAL JIBOU-1
Spital fără medici
Partenerii noștri