Primăria București recunoaște că a greșit. „Lei” în loc de „mii lei” ar fi „eroare materială”

Andreea Nicolae Data actualizării: Data publicării:
firea

După ce digi24.ro a arătat cum sunt umflate și de 300-600 de ori prețurile unor echipamente din lista de investiții întocmită de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București și aprobată de Consiliul General în ședința din 21 septembrie, instituția condusă de Gabriela Firea admite că s-au strecurat „erori materiale”. Printr-un comunicat de presă, Primăria Bucureşti dă exemplul Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, care ar fi încurcat leii cu miile de lei.

firea in sedinta la cgmb cu un nene cu bratari langa ea

„Având în vedere informațiile apărute în mass-media conform cărora valoarea aparatelor medicale aflate pe lista de investiții a Spitalului de Nefrologie Dr. Carol Davila, aflat în administrarea ASSMB, a fost supraestimată, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București face următoarele precizări: este vorba despre o eroare materială care, din păcate, nu a fost sesizată inițial nici de către managerii spitalelor care și-au asumat, sub semnătură, prețurile estimate”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Primăriei București.

Pentru un plus de convingere, este publicată și o adresă de la Spitalul Dr. Carol Davila.

„Se explică foarte clar faptul că: «dintr-o eroare materială la unele poziții s-au trecut prețurile în lei în loc de mii lei, după cum urmează:

1. La poziția 11 (Defibrilator portabil) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 80.000 lei, în loc de 8,00 mii lei;

2. La poziția 38 (Panou radioprotecție) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 15.500 lei, în loc de 15,50 mii lei;

3. La poziția 39 (Echipament fortigate 100D) din lista de investiții, apare la preț unitar suma de 5.892 lei, în loc de 5,89 mii lei” - comunicatul PMB

În continuare, reprezentanții ASSMB, instituție sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, ne spun că „eroarea materială nu avea cum să producă efecte, pentru că, la licitațiile care se vor efectua prin SEAP, se vor regulariza absolut toate prețurile estimate”.

Totuși, un efect deja s-a produs: în baza calculelor eronate și a încurcării leilor cu miile de lei s-au luat 130,35 milioane lei de la alte obiective de investiții pentru a fi distribuiți banii la 14 din cele 19 spitale administrate de ASSMB.

Detalii despre hotărârea adoptată de Consiliul General pe 21 septembrie, despre prețurile trecute în listele de investiții, dar și fragmente din dezbaterile de acum două zile, găsiți în materialul PMB dă 130 de milioane lei spitalelor. Suspiciuni că vor fi cumpărate aparate la prețuri de 300-600 de ori peste nivelul pieței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri