Sari la conținut
News Alert

Sănătatea inimii începe în farfurie | Alimentele care accelerează ateroscleroza

Pentru a scădea riscul apariției bolilor de inimă, medicii recomandă să consumați cantități mici din anumite alimente.

Sunt alimentele bogate în acizi grași saturați, alimentele bogate în grăsime, de orgine animală, care au influență foarte puternică asupra procesului aterosclerotic,” spune dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Consumul lor în cantități mari pe termen lung poate accelera depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Colesterolul care se acumulează în cantități mari, corpul nostru îl produce sau îl aducem din surse externe, la un moment dat favorizează procesul de ateroscleroză și în felul acesta deschide calea bolilor cardiovasculare cu potențial letal chiar, cum ar fi hipertensiunea sau infarctul de miocard sau AVC-urile,” explică dr. Şerban Damian.

Medicii recomandă creșterea consumului de alimente benefice pentru aparatul cardiovascular.

Alimentele care au un efect benefic sunt cele care aduc acizi grași omega 3 și în special vorbim de pește, semințe, de nuci, frunze verzi de tot felul, toate echilibrează colesterolul,” recomandă dr. Şerban Damian.

Niciodată nu este prea târziu să faceți o schimbare, spun medicii. Chiar dacă procesul de ateroscleroză este ireversibil, apariția bolilor de inimă poate fi întârziată dacă alimentația devine echilibrată și dacă faceți sport.