Situaţie revoltătoare la Spitalul Județean din Craiova: Gărzi lăsate pe mâna rezidenților

Data actualizării: Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
Foto: Gulliver/GettyImages

Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean din Craiova, cel mai mare din Oltenia. Mai mulţi medici primari, care ar fi trebuit să fie de gardă, semnau condica, dar nu rămâneau peste noapte în spital. Pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri erau văzuţi doar de rezidenţi. Totul a fost descoperit de Inspectoraul Teritorial de Muncă.

La sediul ITM Dolj au ajuns mai mulți cetățeni care acuzau că mai mulți medici și mai multe asistente deși figurau de serviciu. În realitatea lipseau de la unitatea medicală mai ales în timpul turelor de noapte. În locul doctorilor erau medicii rezidenți.

La o primă verificare făcută de ITM s-a descoperit că unii medici specialiști lipseau din secții deși trebuiau să fie la serviciu, potrivit graficului orelor de muncă. Au mai descoperit că o parte din personal nu purta echipament de protecție.

Ancheta se află la început și va continua în următoarea perioadă. Rezultatele vor fi date la finalizarea acestui control.

Reprezentanții unității medicale nu au vrut să comenteze situația și au spus că o vor face când ancheta va fi finalizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri