Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca are un nou manager

Data actualizării: Data publicării:
FLOREASCA agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Ştefan Turculeţ a fost numit miercuri de ministrul Vlad Voiculescu în funcția de director al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca. Schimbarea conducerii de la Floreasca vine după un scandal, în urma căruia peste 20 medici au demisionat în bloc. 

Medicul Ștefan Turculeț este șeful Clinicii de Chirurgie I de la Floreasca. Conferențiar, el a mai fost director la Floreasca între 2006 și 2009, după care a fost demis. 

Claudiu Ștefan Turculeț a ocupat funcția de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, după scandalul în urma căruia 15 medici au demisionat denunțând modul în care managerul de la acea vreme, Sorin Păun, îi trata.

Protest fără precedent la Spitalul Floreasca

La sfârșitul lunii august, 22 medici de la SMURD - Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca și-au dat demisia. Motivul a fost modul în care managerul unității de la acea vreme, Sorin Păun, îi trata.

Ministrul Sănătății i-a chemat pe medici și pe managerul de la acea vreme la discuții și ulterior l-a desemnat pe Claudiu Ștefan Turculeț în funcția de manager interimar al Spitalului.

În urma discuțiilor cu ministrul Vlad Voiculescu, toate cele 22 de demisii au fost retrase

Cu câteva zile înainte de demisia în bloc, pe internet au apărut înregistrări audio ale unor discuţii despre care cei care le-au postat au spus că sunt cu managerul  de atunci al Spitalului Floreasca, Sorin Păun. Într-una dintre înregistrări, Sorin Păun ar fi fost surprins în timp ce jignea o rezidentă în sala de operaţie.

Fă şi tu... dracu' ceva! În... lasă-mă... dracu' în pace! Fi-ţi-ar capul al... să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut. Du-te-n...”, strigă un bărbat. Cei care au postat înregistrarea au spus că acesta ar fi managerul Sorin Păun, în sala de operaţii, în timp ce i se adresa unei tinere rezidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri