Studiu. Vitamina D ne scapă de răceală și gripă

Data actualizării: Data publicării:
soare cer stralucire raze - captura net - 21 iulie 2015

Vitamina D e indispensabilă. O găsim în morcovi, în peşte, cereale, dar şi în organismul nostru, iar soarele joacă un rol esențial pentru sintetizarea ei. Un studiu recent spune că vitamina D, pe lângă multe alte beneficii, ne scapă de răceală şi gripă.

soare cer stralucire raze - captura net - 21 iulie 2015

Despre Vitamina D se ştie că ar ajuta sistemul imunitar, ar reduce riscul pentru mai multe tipuri de cancer şi ar ajuta la tratarea diabetului zaharat. Dar o echipă internaţională de cercetători a descoperit recent că un supliment de vitamina D poate ajuta împotriva infecţiilor respiratorii acute. Adică, sistemul imunitar se foloseşte de vitamina D pentru a lupta contra virusurilor şi bacteriilor.

Studiul, realizat pe 11.000 de persoane din Marea Britanie, mai arată însă că, pentru a evita bolile respiratorii, oamenii trebuie să consume zilnic doze între 400 şi 1000 de unităţi. Dozele prea mari sunt însă toxice, avertizează medicii. De aceea, e bine să consultați în prealabil un medic și să vă faceți în prealabil analiza de sânge care arată nivelul vitaminei D în organism.

Urmăriți pe Digi World, în fiecare vineri, de la ora 19:00, „Jurnalul de Științe”, cu Teodora Băloi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri