Ţânţarii mai fac două victime în România

Data publicării:
west nile 2

Încă doi români au murit din cauza infecţiei cu virusul West Nile, transmis de ţânţari. Cele două cazuri au apărut în ultima săptămână, iar numărul deceselor se ridică astfel la opt, dintre care patru au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa.

Şi mai îngrijorător este faptul că numărul românilor infectaţi cu virusul West Nile a crescut dramatic, de la 22 de persoane săptămâna trecută, la 39.

În centrele de transfuzii din ţară s-au luat deja măsuri de siguranţă. Sângele este testat suplimentar, pentru a depista posibila prezenţă a virusului.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să se protejeze, să poarte haine cu mâneci lungi şi să folosească spray-uri care să ţină ţânţarii la distanţă.

Anul trecut, 80 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în perioada 1 mai - 29 septembrie și s-au înregistrat opt decese din această cauză, conform unui centralizator publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică 

 În anul 1996 România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.

Virusul este transmis în special păsărilor, însă poate îmbolnăvi şi oamenii.

Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar deja infectat. În final, sistemul nervos al pacientului va avea de suferit. Se inflamează mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoana infectată nu va rămâne cu niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Cei mai vulnerabili sunt batrânii.

Citiţi şi: 

Nu toţi românii ştiu ce este virusul West Nile: "E pentru calculatoare, nu e pentru oameni"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri