Terapii moderne în cardiologie. O nouă metodă de tratare a colesterolului rău

Data actualizării: Data publicării:
terapii colesterol

Terapia biologică este o modalitate de tratament folosită mai ales în bolile dermatologice, gastroenterologice sau reumatologice. Noua medicaţie se recomandă de curând şi în cazul pacienţilor care au probleme cu inima.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „Tratamentul biologic presupune utilizarea unor substanţe din anticorpi, produşi în laborator contra unor constituente normale ale organismului.”

Mai exact, terapia acţionează asupra colesterolului LDL, cunoscut de mulţi bolnavi ca şi colesterolul rău.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „E vorba în special de pacienţii care au componenta genetică cu valori de colesterol rău care depăşesc 200 de miligrame la sută sau pacienţii care nu pot fi controlaţi cu tratamentul standard pe care îl vom utiliza mai departe.”

Terapia biologică se adresează aşadar unui grup relativ restrâns de pacienţi. Spre deosebire de tratamentul clasic, este mai uşor de administrat.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „Terapia biologică se administrează injectabil, o injecţie la două săptămâni sau o injecţie la 4 săptămâni.”

Atenţie însă! Specialiştii spun că terapia biologică nu înlocuieşte tratamentul standard.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri