Vaccinarea copiilor. Un medic riscă să rămână fără drept din cauza poziţiilor exprimate

Data actualizării: Data publicării:
Berlin Hit By Measles Outbreak
FOTO: Gulliver/GettyImages

DSP Suceava a anunţat că va pune în mişcare o acţiune menită să îl lase pe un medic din judeţ fără dreptul de practica, întrucât s-a opus strategiei de vaccinare a copiilor, scrie Monitorul de Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava va solicita Colegiului Medicilor Dentiști Suceava și Colegiul Medicilor Dentiști din România ridicarea dreptului de liberă practică a medicului stomatolog Cristian Mircea Pușcașu, scrie Monitorul de Suceava. Motivul: poziţiile publice împotriva vaccinării copiilor, exprimate de medicul Puşcaşu.

Potrivit sursei citate, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, susţine că ar mai exista cel puţin un caz similar în judeţ. Jurnaliştii de la Monitorul de Suceava nu au reuşit să ia legătura cu medicul intrat în vizorul DSP.

Doctorul Cristian Mircea Puşcaşu a avut luări de poziţie în care a criticat Legea vaccinării.

În altă ordine de idei, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost chemat, azi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie pe tema vaccinurilor cu premierul Mihai Tudose. "Eu mi-am asumat că mâine va fi gata raportul cu vaccinurile. Acum adunăm toate datele de la Direcțiile de Sănătate Publică, aveau termen astăzi să le depună. În cursul zilei de mâine îl vom depune. Sunt raportări din unele județe, din altele nu, dar până diseară se raportează toate, le centralizăm. Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri — n.r.) și le depunem mâine la premier", a precizat Florian Bodog. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri