Un premiu pentru un salvator de vieți

Data publicării:
grigore tinica

Medicul cardiolog care a revitalizat în Iași Institutul de Boli Cardiovasculare a devenit cetățean de onoare al orașului. Grigore Tinică este singurul doctor din România care a făcut o intervenție pe inimă cu laserul. Profesorul din Iaşi a fost premiat pentru că şi-a ridicat meseria la rang de artă.

În sala de operații, medicul cardiolog Grigore Tinică repară inimile oamenilor ascultând muzică clasică. „Operaţia e o artă! Sala trăieşte, sala respiră, sala de operaţie e că un organism viu”, spune prof.univ. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Şi tocmai pentru că a făcut din meseria sa o artă, medicul Grigore Tinică a primit titlul de cetățean de onoare al oraşului Iaşi.

„Am încercat să punctăm ce a însemnat mai frumos în viaţa acestui oraş şi ce reprezintă Iaşiul pentru România în acest an”, a spus primarul Mihai Chirica.

Am emoţii ca înaintea primei operaţii pe cord deschis şi sunt onorat pentru că ieşenii apreciază munca noastră!”, a declarat, la rândul său, prof. univ. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Profesorul Grigore Tinică a venit în România în 1990, din Republica Moldova. Un deceniu a lucrat la Spitalul Clinic de Urgență Fundeni, apoi s-a mutat la Iași. A oferit a doua șansă la viață adulților, iar acum dorește să vindece inimile copiilor.

Ne va ajuta să extindem Institutul de Boli Cardiovasculare cu un departament pentru cardiologie şi chirurgie cardiovasculară copii”, a declarat profesorul Grigore Tinică.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași deservește peste cinci milioane de locuitori din opt județe. Aici sunt tratați anual aproximativ 30 de mii de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri