USR cere audit la toate spitalele din subordinea Primăriei București

Data publicării:
spitalul colentina

Partidul Uniunea Salvați România solicită un audit independent și profesionist la toate spitalele din subordinea Primăriei București, pentru a preveni situații de criză precum cea de la spitalul Colentina.

„De un an de zile primarul Gabriela Firea nu scoate la concurs posturile de manager pentru cele 19 spitale bucureștene, așa cum prevede legea, în schimb numește directori după bunul plac la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) care are în subordine aceste unități. Efectele managementului incompetent practicat de Gabriela Firea și de directorii din subordinea sa se observă zilele acestea la spitalul Colentina", a declarat Ana Ciceală, consilier general, citată într-un comunicat transmis de USR.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București s-a confruntat de-a lungul timpului cu diverse probleme, de la resursele insuficiente, la calitatea serviciilor oferite, și nu a beneficiat până acum de un audit integrat care să ofere soluții de eficientizare și optimizare a serviciilor, arată USR.

Consilierii USR au depus încă din noiembrie 2016 un proiect de hotărâre în Consiliul General ce viza evaluarea și îmbunătățirea activității spitatelor din subordinea ASSMB, dar acesta a fost respins cu votul majorității PSD-ALDE, după luni de zile în care primarul Gabriela Firea a refuzat sistematic să îl pună pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General. De altfel, consilierii USR au depus o plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu din această cauză.

Uniunea Salvați România îi solicită primarului Gabriela Firea să reintroducă în dezbatere proiectul USR privind auditul celor 19 spitale din subordinea CGMB pentru a găsi soluții de eficientizare a serviciilor medicale oferite pacienților în unitățile finanțate de la bugetul Capitalei cu peste 100 de milioane de lei anual. Acest proiect poate preveni situații de criză precum cea de la spitalul Colentina, unde din cauza managerului, doi medici au demisionat, iar activitatea secției de neurochirurgie a fost blocată.

Cei doi medici sunt invitați în această seară la Digi24 la emisiunea „În fața ta”, care începe la 22:30.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri