Vaslui: Peste 70% dintre copii nevaccinaţi contra rujeolei

Data actualizării: Data publicării:
vaccin medic seringa

Peste 70 la sută dintre cei 4.157 de copii din judeţul Vaslui programaţi pentru vaccinare împotriva rujeolei nu au fost duşi de către părinţi la medicii de familie. Majoritatea celor neimunizaţi sunt restanţieri din lunile anterioare, în condiţiile în care vaccinarea se face în trei etape, respectiv la unu, trei şi şapte ani, scrie News.ro.

vaccin medic seringa

Majoritatea părinţilor din judeţul Vaslui care au copii cu vârsta sub şapte ani nu i-au vaccinat pe micuţi împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Doar aproximativ 30 la sută dintre copii au fost imunizaţi împotriva celor trei boli, în ultima lună, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Din cei 4.157 de copii programaţi pentru august în vederea administrării vaccinului ROR au fost vaccinaţi 1.222, în timp ce alţi 465 de copii au primit contraindicaţii temporare de administrare a serului.

”Nu mai puţin de 3.231 de copii sunt restanţieri din lunile din urmă. Nu ştim care este exact motivul neprezentării părinţilor cu copiii la vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Cert este că nu putem vorbi de restanţe la imunizări din cauza crizei de vaccin, având în vedere că nu a fost lună în care să nu avem dozele necesare pe stoc. Şi acum, în depozitul DSP există 7.389 de doze de vaccin ROR”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Vaccinarea împotriva celor trei boli care apar se face în trei etape, la vârstele de unu, cinci şi şapte ani.

La nivelul judeţului Vaslui, au fost confirmate în acest an două cazuri de îmbolnăvire de rujeolă, la un copil de şase ani incomplet vaccinat şi la un bărbat de 38 de ani, persoană nevaccinată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri