Verificări la Agenţia Naţională de Transplant

Data publicării:
vlad voiculescu govro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că inspectorii Corpului de control ai ministerului fac verificări la Agenţia Naţională de Transplant , deoarce sunt „indicii serioase” că acreditarea Spitalului Sfânta Maria pentru transplantul de plămâni nu a fost făcută în mod judicios.

vlad voiculescu gov ro

„Spitalul Sf. Maria a fost acreditat de Agenţia Naţională de Transplant. În acest moment Corpul de control este la Agenţia Naţională de Transplant. Am indicii serioase că acea acreditare nu a fost făcută în mod judicios. La Sf. Maria există, de asemenea, alte probleme care mă fac să cred că transplantul de plămâni în România, la Sf. Maria, nu este ceva ce ne-am putea dori şi ar pune viaţa pacienţilor în pericol”, a spus Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în prezent, cei care au nevoie de transplant de plămâni sunt pe lista de aşteptare a spitalului AKH din Viena, dar şi a oricărui spital din Europa care efectuează transplant de plămâni.

„Nu există un monopol al AKH Viena. Dacă mă întrebaţi de ce se duc pacienţii la AKH, aş putea să vă dau eu un răspuns: pentru că acolo se efectuează mai mult de un transplant pe zi, cu rata de succes de peste 95%”, a arătat Voiculescu, subliniind că inspectorii Corpului de control se află la ANT „de câteva săptămâni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri