VIDEO | Ministrul Sănătății, blocat în liftul unui spital

Data actualizării: Data publicării:
lift blocat

Cel mai mare spital din Bărăgan ar putea fi declasificat. Nu are medici specialişti și nici măcar manager. Astăzi a simţit condiţiile mizere din Spitalul de Urgență din Călăraşi chiar ministrul Sănătăţii, care a rămas blocat în lift încă de la începutul vizitei de evaluare. Deşi la Pediatrie sunt câte doi bebeluşi în pat, ministrul spune că nu a găsit nicio neregulă în instituţie.

Vizita-fulger a ministrului Sănătăţii la Spitalul de Urgență din Călăraşi a început la Secţia de Pediatrie, unde pacienții și medicii i s-au plâns de condiţiile în care stau copiii.

Reporter: Este autorizat? Are autorizație sanitară sau e cu plan de conformare? Cu plan de conformare, domnule ministru. Până când?
Florian Bodog, ministrul Sănătății: Păi, până în 2017.

Florian Bodog spune că totul arată bine. În urmă cu o săptămâna însă preşedintele Consiliul Judeţean Călăraşi posta pe Facebook fotografii în care se vede limpede cum arată secţia.

Imediat după plecarea ministrului din spital, ușile de la Pediatrie au fost încuiate cu cheia.

Reporter: Așteptam și noi pe medicul-șef.
Asistentă: Deci, fără acordul managerului sau a directorului medical...
Reporter: Avem acordul ministrului. Tocmai a fost pe aici.
Asistentă: Da, dar fără acord scris, nu.
Reporter: Nu ne lăsați să filmam condiţiile despre care vorbesc pacienții?

Părinte: La noi în salon sunt patru mămici cu patru bebeluși, dintre care patul cel mare este împărțit în două. Sunt doi bebeluşi într-un pat.
Reporter: Și mămicile unde stau? Cum se descurcă?
Părinte: Lângă copii. Eu stau cu cea mică de patru luni într-un pătuţ.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: Nu am văzut doi copii în pat. Am intrat în saloane, ați văzut probabil și secția era deschisă când eu am intrat. Am spus că este curat.

Reporter: S-au pregătit că vine ministrul, au făcut curățenie?
Părinte: Era toată lumea prea trează, să zic așa. Înainte, dormeau toți.

Secția de Pediatrie a fost dată în folosinţă în 1986. De atunci, nu s-au făcut reparații capitale, ci doar igienizări. În momentul de faţă, spitalul nu are manager şi director economic tocmai din cauza situaţiei în care se află instituţia care riscă să fie declasificată. Asta înseamnă mai puţini bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar şi personal redus.

Vasile Iliuţă, președintele Consiliul Judeţean Călăraşi: M-am trezit cu demisia. Demisia este uniltarerală, așa că noi acuma, CJ, conducerea CJ vom găsi soluții să punem un interimar din cadrul spitalului, să putem să continuăm, să încheiem contractul cu Casa.

Ministrul a promis că toate problemele vor fi rezolvate, dar nu se ştie când sau cum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri