Vlad Voiculescu: Lucrurile au mers prea departe în sănătate pentru a o face cal de bătaie politică

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prezent la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, le-a transmis politicienilor, indiferent de culoarea politică, să nu se folosească de Sănătate în campania electorală. El a amintit că de un deceniu partidele promit o majorare a bugetului pentru Sănătate, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

VLAD VOICULESCU N19 agerpres_8885003
Foto: Agerpres

Îi rog pe toţi politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreaptă, să înţeleagă că lucrurile au mers prea departe în sistemul de sănătate pentru a-l transforma, în această toamnă, în cal de bătaie politică. Nu de bătăi electorale avem nevoie, nu de calomnii, nu de ameninţări”, a spus Voiculescu, la CNC al PNL, potrivit News.ro.

El a atras atenţia că de zece ani „fiecare partid promite înainte de alegeri” creşterea bugetului pentru Sănătate.

Se împlineşte un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creştere dar după găseşte motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupţia mică şi să mă ocup de corupţia mare. Dar pentru mine, şi sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, a fura din banii destinaţi sănătăţii românilor se învecinează cu crima”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

El a spus că foarte puţini politicieni care au condus România în ultimii zece ani au considerat că Sănătatea e o investiţie.

Mă miră cât de puţini politicieni care au condus România în ultimul deceniu au înţeles că Sănătatea este o investiţie, nu un cost. Programele de prevenţie sunt o investiţie deoarece reduc costul tratamentelor, evită agravarea bolilor şi sunt esenţiale dacă dorim să avem o populaţie mai sănătoasă”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că în luna noiembrie va fi prezentată Strategia Naţională pentru Resursa Umană în străinătate.

În urmă cu 4 luni, am început lucrul la prima Strategie Naţională pentru Resursa Umană în Sănătate, strategie care va fi prezentată în luna Noiembrie şi care va conţine măsuri concrete pentru încurajarea medicilor să rămână în România, şi mai ales acolo unde este cea mai mare nevoie de ei. Va rog să sprijiniţi aceste măsuri şi rugămintea mea este adresată tuturor politicienilor din România, fie că sunt de stânga sau de dreaptă. Unele lucruri trebuie să treacă dincolo de orice adversităţi politice şi Sănătatea este aşa ceva”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că a răspuns pozitiv invitaţiei PNL de a participa la Consiliul Naţional al acestei formaţiuni, pentru a susţine un discurs despre sistemul sanitar, „cum l-a gasit şi ce se poate face mai departe pentru însănătoşirea lui” şi a menţionat că nu va candida la aceste alegeri parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri