Secție închisă la Spitalul Aiud, după reportajul Digi24

Data actualizării: Data publicării:
soarece aiud

O secţie întreagă a spitalului de pneumoftiziologie din Aiud a fost închisă la o zi după ce Digi24 a prezentat imagini cu şoareci care mişună prin saloane. Direcţia de Sănătate Publică a decis ca toţi bolnavii să fie mutaţi în alte saloane, până când vor fi gata deratizarea şi dezinsecţia. În plus, spitalul a fost amendat cu 5.000 de lei.

ACTUALIZARE:  Imaginile cu șoarecii care au împânzit o secție a spitalului au fost filmate ieri, chiar de un pacient al Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud.

„La primele ore am filmat eu un filmuleţ în care încă apăreau goangele, iar imediat după aproximativ o jumătate de oră au început să fie schimbaţi pacienţii dintr-un salon în altul. În saloanele goale se va face o deratizare...rămâne să vedem rezultatele ”, a spus Dacian Ursu, pacientul care a filmat imaginile cu șoarecii care au împânzit o secție a spitalului. 

Directorul spitalului spune că dacă deratizarea va fi gata, cei 40 de pacienţi s-au putea întoarce în saloane chiar mâine.

 

Nu doar pacienţii au reclamaţii, ci şi directorul spitalului care spune că şoarecii care au ajuns în saloane sunt hrăniţi chiar de bolnavi, în parcul din apropiere.

„Nu neg că bolnavii mai aruncă din resturi de mâncare în parcul respectiv ceea ce determină ca aceste rozătoare să fie active în zonă. Noi ne-am luat toate măsurile, de amplasare a capcanelor, de material pentru distrugere”, a explicat Vasile Vultur, managerul spitalului.

Directorul spitalului spune că va folosi cei 400.000 de lei alocaţi la începutul anului de la Consiliul Judeţean pentru reparaţii capitale, care vor fi făcute în perioada următoare.


 

 

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba au mers în control la unitatea medicală după imaginile apărute în spațiul public in care se văd șobolani care umblă nestingheriți în saloanele cu pacienți. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, este închiderea temporară a secției a II-a și mutarea pacienților pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării și dezinsecției. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.

Altă măsură dispusă este montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătrați și este posibil ca un șoarece să intre pe ușa de la terasă care dă direct în salon. Inspectorii precizeaza că nu au găsit alte deficiențe legate de condițiile igienico-sanitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri