Şedinţă CSAT anunţată pentru marţea viitoare. Temele discutate

Data publicării:
original_sedinta_csat_-_4_iulie_2017_1
Sedința CSAT. Foto: Presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va reuni marţea viitoare într-o şedinţă, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Vor fi discutate aplicarea mecanismului PESCO (Cooperarea Structurată Permanentă) şi efectele sale asupra României.

Având în vedere importanţa subiectului pentru UE şi România, preşedintele a apreciat că este necesară o astfel de discuţie în cadrul CSAT. Se vor discuta evoluţiile recente referitoare la activarea acestui mecanism, efectele sale pentru România, precum şi decizia politică privind posibila implicare a ţării noastre în formatul cooperării structurate permanente. La baza acestor discuţii stă angajamentul asumat la nivelul UE atât pe dimensiunea operaţională, cât şi în privinţa dezvoltării capabilităţilor militare prin soluţii multinaţionale”, a declarat Dobrovolschi.

Şedinţa CSAT va avea loc marţea viitoare, de la ora 14.00.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a mai spus că preşedintele Iohannis se va întâlni, vineri, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, iar în 19 şi 20 octombrie se va afla la Bruxelles, unde va participa la reuniunea Consiliului European. Printre subiectele ce vor fi abordate în cadrul Consiliului European se numără migraţia, Europa digitală, securitate şi apărare, relaţii externe ale UE, cu accentul pe relaţia dintre UE şi Turcia.

Surse: Digi24,News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri