Șeful BRD: Protestele din România sunt exercițiu democratic, nu instabilitate politică

Data publicării:
p_201564_760x420-00-65

După ce CEO-ul Raiffeisen Bank s-a declarat în favoarea protestatarilor din Piata Victoriei, joi, un alt bancher de top din România s-a referit în termeni favorabili la protestele recente din România.

p_201564_760x420-00-65

"Nu sunt sigur că putem vorbi de instabilitate politică. Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică", a afirmat Francois Bloch, noul şef al BRD, într-o conferinţă de presa dedicată prezentării rezultatelor anuale, potrivit Hotnews.ro.

Bloch a mai adăugat că îi vine, totuşi, greu să disocieze postura de persoană fizică de aceea de reprezentant al unei multinaţionale, referindu-se la faptul că în public, comportamentul ca persoană fizică poate fi diferit de ceea ce îi recomandă funcţia. "Nu pot să mă rup în două", a mai comentat Bloch.

Reamitnim ca la începutul acestei săptămâni, CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a răspuns acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea legate de prezenta sa la protestele din Piaţa Victoriei, explicând că a fost în piaţă pentru că îi pasă şi afirmând că era de aşteptat că unii îi vor exploata participarea la miting "într-un mod total previzibil".

El a subliniat că afacerile au nevoie de un mediu predictibil, nu de legi adoptate peste noapte şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor săi şi al ţării în care locuieşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri