Senator PNL: Dezbaterea bugetului s-a terminat în 10 minute

Data actualizării: Data publicării:
florin citu
Foto: Facebook

Florin Cîțu, senator PNL de București și vicepreședinte al Comisiei de buget din Senat, atrage atenția că dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2017 au durat, în comisia de specialitate, doar 10 minute, fără a fi discutate și analizate amendamentele opoziției.

Florin-Citu

„În timp ce toată lumea este atentă la modificările Codului penal și ordonanță (...), PSD, dând dovadă că nu a înțeles nimic din ce se întâmplă pe stradă, trece bugetul fulger prin comisii. După ce nu era anunțat nimic astăzi la Comisia de buget-finanțe, primesc un telefon să vin de urgență la Comisie că se dezbate bugetul, la ora 13.30. Am confirmat că vin pentru că aveam amendamente și observații. Când am ajuns, stupoare, comisia terminase lucrările! Adică, în 10 minute! Mi-au spus că lucrările Comisiei s-au încheiat și pot să plec. Am protestat, am depus o plângere președintelui de comisie, dar efectele sunt zero”, a povestit, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL.

Proiectul bugetului de stat pe 2017 și bugetului asigurărilor sociale pe 2017 au fost aprobate în ședința de marți a Guvernului Grindeanu.

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a anunţat că Executivul a adoptat, marţi seară, proiectul bugetului de stat pentru anul 2017, proiect elaborat pe o creştere economică estimată de 5,2% din PIB, un deficit de 3% şi o rată a inflaţiei de 1,4%.

”Proiectul de buget ţine seama de datele reale ale economiei româneşti, programul de guvernare al PSD şi principalele politici publice pe următorii patru ani pentru a asigura dezvoltarea României”, a spus Viorel Ştefan.

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile.

Rata inflaţiei luată în calcul este de 1,4%, iar rata şomajului de 4,3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri