Sinodul BOR se reunește pentru a discuta scandalul sexual din Episcopia Hușilor

Data publicării:
Sarbatoarea Nasterii Domnului la Patriarhie2-1

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) va discuta, vineri, "situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse preasfinţitului părinte Corneliu Bârlădeanu, precum şi unor clerici din această eparhie", anunţă Patriarhia, citată de News.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Patriarhia Română, joi, va fi prezentat şi discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut şi Regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzaţiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora.

"Vor fi analizate, în vederea aprobării, şi unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activităţii clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, vor fi desemnaţi membrii şi supleanţii Consistoriilor arhiereşti care vor cerceta şi judeca în primă şi ultimă instanţă cazurile de abatere de la morala şi disciplina Bisericii", anunţă Patriarhia.

Vineri, în şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată ”situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse preasfinţitului părinte Corneliu, precum şi unor clerici din această eparhie”.

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

În urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei i-a solicitat episcopului de Huşi să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, ”până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri