Situația de la Permise. Ministru: De săptămâna viitoare nu vor mai fi cozi

Data actualizării: Data publicării:
cozi pasapoarte

Situaţia de la Direcţia Permise şi Înmatriculări Auto, unde din nou sunt cozi, a fost discutată la Ministerul de Interne. Şefii de la Permise, Paşapoarte şi prefecţii de Bucureşti şi Ilfov au fost convocaţi de ministrul Dragoș Tudorache.

ACTUALIZARE 12:45 Ministrul Dragoș Tudorache a anunțat într-o conferință de presă măsurile care vor fi luate încă de azi pentru ca de săptămâna viitoare să nu mai fie cozi la serviciile de permise, înmatriculări și pașapoarte. Ministrul a făcut un apel la cetățeni, să nu mai vină să se așeze de noaptea la cozi, pentru că, a promis el, de săptămâna viitoare acestea vor dispărea. ( Urmăriți materialul video de mai sus pentru a afla ce măsuri a dispus ministrul.)


Oamenii care stau la cozi încă de noaptea se plâng că birocraţia le pune nervii şi răbdarea la încercare. Se plâng însă şi angajaţii de la Înmatriculări, care spun că sunt prea puţini pentru volumul de muncă. Situaţia a ajuns până la urechile ministrului de interne, Dragoș Tudorache, care i-a convocat vineri pe prefecţii şi şefii serviciilor de la Înmatriculare şi Paşapoarte din Bucureşti şi Ilfov într-o şedinţă la sfârșitul căreia speră să identifice soluţiile pentru detensionarea situaţiei.

Cei patru șefi discută cu ministrul Dragoș Tudorache măsuri care să poată fi implementate pe termen scurt, dar și pe termen mediu, care ar trebui să rezolve cât de cât problema de la Direcția de Înmatriculări și de la Direcția de Pașapoarte. 

Una dintre idei ar fi ca legislația să poată fi modificată, în sensul simplificării procedurilor, astfel încât să fie nevoie de mai puține acte de verificat. De asemenea, camerele de supraveghere ar trebui să fie văzute de cei care lucrează la ghișee, ca să știe în permanență câți oameni sunt la coadă.

O altă soluție ar fi o schemă de programare a celor care au nevoie de un pașaport, permis sau de înmatricularea mașinii. Programarea ar putea fi făcută pe internet și nu neapărat în ziua respectivă, ci în avans.

Pe de altă parte, sunt cel puțin 16 posturi în prezent care nu sunt ocupate la aceste servicii, spun cei de la Prefectura Capitalei, iar în următoarea perioadă vor fi organizate concursuri pentru angajarea personalului necesar.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri