1 DECEMBRIE. Alba Iulia, ocupată de turiști

Data publicării:
alba iulia - intrare cetate-lp

La un hotel de 5 stele din interiorul Cetăţii Alba Carolina turiştii plătesc între 70 şi 150 euro pe noapte pentru o cameră. Doar patru din cele 22 de camere mai sunt libere. „Încă de acum 3 săptămâni au început să-şi facă rezervări. Într-adevăr avem un atuu, faptul că ne aflăm în inima cetăţii, adică foarte aproape de locul în care s-a semnat actul marii uniri de la 1918”, a spus Emanuel Drăguşin, reprezentant hotel.

În imediata apropiere a Cetăţii Alba Carolina, turiştii găsesc un hotel cu mai puţine stele şi cu preţuri ceva mai mici: 31 de euro pe noapte costă o cameră single şi 38 euro, una dublă. „Din păcate pentru data de 30 decembrie nu mai avem nici o cameră liberă, în schimb pentru data de 1 ar mai fi o disponibilitate de 7,8 camere”, a spus Tiberiu Ţăranu.

Şi la pensiunile din oraş, camerele au fost în mare parte rezervate. „Rezervările au fost făcute, în medie, cam cu 30 de zile, deci cam de la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie s au făcut rezervările pentru 1 Decembrie. Defapt e un pachet, foarte puţină lume a luat o noapte, cei mai mulţi au luat tot sejurul, unii chiar de vienri, din data de 27, până în data de 2”, a spus Dana Nanu, administrator hotel

„Am venit de multe ori la Alba Iulia, dar e prima dată când vin de sărbătoarea Zilei Naţionale şi cred că aici e sufletul României”, a spus un turist. „Oraşul e superb şi pare se că zilele acestea va fi ceva magnific”.

Pe 1 decembrie 1918, delegaţii românilor din Transilvania au semnat, la Alba Iulia, documentul prin care au oficializat Unirea cu Regatul României. Pentru manifestările din acest an, autorităţile locale au cheltuit 500.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri