20.000 de bucureșteni amenință cu proteste

Data publicării:
protest

Lipsa unui drum decent între Bucureşti şi un cartier nou cu 20.000 de locuitori îi scoate în stradă pe oamenii din zonă, relatează Digi24. De trei ani ar fi trebuit să înceapă lucrările la o şosea care să îi scutească de orele pierdute pe drum. Mai mult, localnicii aşteaptă de un deceniu şi străzi asfaltate şi canalizare. În faţa ameninţării cu un nou protest, viceprimarul Capitalei vine tot cu promisiuni.

Străzi strâmbe, denivelate, acoperite cu pietriş sau cu pământ tasat. În cartierele ridicate de-o parte şi de alta a bulevardului Prelungirea Ghencea, din sectorul 6, până spre Bragadiru, în Ilfov, sunt zeci de asemenea străzi, lipsite de canalizare, de apă şi de orice urmă de confort.

Unica legătură a zecilor de mii de locatari cu orașul se face prin şoseaua cu o singură bandă de circulaţie pe sens şi fără trotuare, denumită impropriu bulevard. Un chin pentru pietoni şi şoferi.

- Ai nimănui suntem, nu ne bagă nimeni în seamă. (Reporter: Nu plătiţi taxe?) O... cum să nu?

Majoritatea cartierelor rezidenţiale dintre Bucureşti şi Ilfov au legături cu Capitala prin mijloace de transport. În zilele lucrătoare, dar în afara zilelor de weekend, şoferii autobuzelor nu parcurg trei-patru kilometri în mai puţin de jumătate de oră.

Șofer RATB: În ultima perioadă, parcă din ce în ce şi mai rău. Cel puţin când se prinde barieră la Domneşti, aici, este jale. Se face poate chiar şi o oră.

Extinderea şoselei prelungirea Ghencea şi celelalte probleme din zonă au fost alimentate mereu cu promisiuni deşarte. Astăzi însă, chiar şi panourile electorale, sunt goale. Sătui de aşteptări, locatarii şi dezvoltatorii imobiliari anunţă luna viitoare proteste de amploare.

Noi estimăm că sunt afectaţi vreo 20.000 de oameni. Este al optulea protest pe care îl facem, pentru a cere autorităţilor să urgenteze lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi pasajul peste centură, de la Domneşti. Au promis că în 2014 vor începe lucrările”, declară Delia Mihalache, preşedintele Asociaţiei Prelungirea Ghencea.

Pe 22 aprilie vom organiza un protest de mare amploare. E o lipsă de respect din partea autorităţilor. Este şi o corelare proastă între Capitală şi cei de la Consiliul Judeţean Ilfov. Nu se înţeleg, apar tot felul de tertipuri. Au fost licitaţii câştigate pentru Prelungirea Ghencea, încă de acum 15 ani, anulate de domnul Oprescu. - Domnul Oprescu a anulat-o, a organizat iar studii, iar... A venit doamna Firea, alte studii”, spune Gabriel Lupulescu, dezvoltator imobiliar.

La cererea reporterilor Digi24, municipalitatea a reacţionat şi au avansat, din nou, un termen de rezolvarea a problemelor din Prelungirea Ghencea.

Finanţarea la acest moment pentru zona Ghencea a fost pusă în discuţie pe noul proiect de buget, care va intra săptămâna viitoare în plen pentru a fi votat. Faptul că până la acest moment nu s-a trecut la execuţia acestui plan, se datorează modului în care celelalte administraţii au înţeles să gestioneze această situaţie”, declară Aurelian Bădulescu, viceprimarul general al Capitalei.

De parcă nu le-ar fi suficient calvarul zilnic provocat de infrastructură, locatarii din zona Ghencea-Bragadiru se confruntă în ultima perioadă cu încă o problemă: terenurile virane dintre blocuri şi case au ajuns gropi de gunoi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri