2,4 milioane de euro pentru calea ferată Predeal-Brașov

Data actualizării: Data publicării:
brasov predeal

Tronsonul de cale ferată dintre Predeal si Braşov ar putea fi reabilitat cu fonduri europeane. Ministerul Transporturilor estimează că ar fi nevoie de o finanţare de aproximativ 2,4 milioane de euro şi vrea să obţină mare parte din aceşti bani din programul prin care Uniunea Europeană sprijină dezvoltarea reţelelor feroviare.

Prima dată, ministerul transporturilor trebuie să obţină banii necesari pentru studiul de fezabilitate. Apoi, dacă proiectul de modernizare va fi aprobat, tronsonul de cale ferată dintre Brasov şi Predeal ar urma să fie adus la nivelul celui dintre Bucureşti şi Constanţa, singurul din ţară pe care acum treburile pot circula cu 160 de kilometri la oră.

Un alt proiect este cel al dezvoltării infrastructurii rutiere în portul Constanţa, aflat şi el în stadiul studiului de fezabilitate. Costurile realizării sunt estimate la 3,7 milioane de euro.

Uniunea Europeană alocă, în acest an, 2,7 miliarde de euro programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere în statele membre. Fondurile se acordă sub forma de granturi cu o rata de cofinanţare între 10% şi 50%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri