300 de tone de gunoi adunate din mahala

Data publicării:
gunoi mahala

Curăţenia a început dis-de-dimineaţă în Zăbrăuţi şi Humuleşti, cartierele mărginaşe din sectorul 5 al Bucureştiului. Munţii de murdărie au fost încărcaţi în camioane şi duse la groapa de gunoi.

Adriana Calcan, reprezentantul firmei de salubrizare: „Sunt 20 de utilaje care colectează toate deşeurile pe care le vedeţi în spate. Se vor folosi echipamente speciale şi chiar va interveni și o echipă de deratizare pentru diverse alte rozătoare care sigur vor apărea.”

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că de vină sunt locuitorii care aruncă gunoiul peste tot.

În cazul terenurilor virane, proprietarii sunt cei trebuie să îşi cureţe şi îngrădească spaţiul pe care îl deţin.

Magdalena Iuga , directorul Direcţiei Utilităţi din PMB: „Din păcate sunt la al şaptelea, al optelea proprietar de vânzare, sunt in instanţă cu tot felul de probleme. Nici nu putem să facem îngrădirea pentru că legea spune să îngrădim dar banii se recuperează de la proprietar, ori proprietarul este incert.

Situaţia este greu de ţinut sub control. Poliţia Locală a dat câteva amenzi, dar numai celor pe care i-au prins când aruncau gunoiul unde nu trebuie. În fiecare lună, primăria adună 9000 de tone de deşeuri de pe domeniul public din sectorul 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri