400 de camere de supraveghere au fost montate în sudul litoralului

Data publicării:
camere supraveghere mangalia

În urmă cu câteva zile, un bărbat a provocat un accident rutier. După impact, a încercat să şi fure din maşina avariată. Nu ştia că poliţiştii văd în timp real ce face. La scurt timp a fost prins şi asta cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Lucrăm într-un sistem integrat, cu Poliţia Naţională, cu Jandarmeria, le transmitem datele în timp real şi putem lua măsuri eficiente în asigurarea ordinii şi liniştii publice”, spune Mihai Angelescu, şeful Poliţiei Locale Mangalia.

În curând, toate cele 400 de camere de supraveghere îi vor suprinde pe şoferii şi pietonii din staţiunile din sudul litoralului, acolo unde, spun autorităţile sunt cele mai multe infracţiuni.

„Se sparg maşini mă gândesc, se fură, se face din ele şi atunci e mult mai sigur”, spune un bărbat.

„Paşi mici către o lume normală. Noi suntem bucuroşi”, adaugă alt bărbat.

Ideea a venit ca urmare a creşterii cu 25% a infracţiunilor în 2015, comparativ cu 2014. Anul trecut, poliţiştii locali au dat 1800 de amenzi, în valoare de peste 800.000 de lei, o suma de două ori mai mare comparativ cu 2014.

„E chiar foarte interesant şi trebuia demult să se ia această iniţiativă”, afirmă o femeie.

„Lumea ştie că atunci când este supravegheată şi monitorizată se va comporta mult mai bine decât de obicei”, spune Mihai Angelescu, şeful Poliţiei Locale Mangalia.

Proiectul implementat de Primăria Mangalia are o valoare de aproximativ 100.000 de euro, bani din bugetul local.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri