42 de migranți, prinși când voiau să intre în țară dinspre Serbia

Data publicării:
migranti opriti la frontiera cu serbia

42 de migranți din Siria, Irak și Pakistan au fost prinși de autoritățile române când încercau să intre ilegal în România din Serbia. Printre migranți se numără și un bebeluș de zece zile. Oamenii le-au spus polițiștilor români că voiau să ajungă în state din vestul Europei.

Ieri noapte, polițiștii de frontieră din Timiș au descoperit pe direcţia localităţii de frontieră Lăţunaş, 12 cetăţeni străini care veneau dinspre frontiera cu Serbia spre România. De asemenea, în aceeași seară, alte nouă persoane au fost găsite de polițiști pe raza localităţii de frontieră Clopodia.

Tot în cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din Caraș-Severin au descoperit în apropierea localităţilor de frontieră Vrani şi Comorâşte 21 cetăţeni străini.

În urma verificărilor polițiștilor, s-a stabilit că 21 de migranți sunt din Siria, 12 din Irak și 9 din Pakistan. În total sunt 22 de bărbați, 7 femei și 13 minori, printre care și un bebeluș de zece zile. Mama și bebelușul au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Oamenii au spus că intenționau să treacă granița din Serbia în România și de la noi urmau să plece mai departe către vestul Europei.

Migranții care trec prin România au găsit o nouă rută spre vest. După ce granița Ungariei cu Serbia a fost ultrasecurizată, iar polițiştii din Timiș au început să le ştie fiecare traseu, acum s-au reorientat și forţează frontiera din Caraş-Severin.

Pe cei 150 de kilometri cât ține frontiera sârbă în județul Caraş-Severin, poliţiştii sunt mereu în alertă. La granița României cu Serbia, migranții merg pe jos zece sau chiar 15 kilometri pentru a intra la noi în țară. Poliţiştii de frontieră le cer cetăţenilor români care văd grupuri de refugiaţi să anunţe imediat autorităţile.

Cei care văd migranţi, pot anunţa autorităţile la numărul de telefon 021 9590. Anul trecut, peste 1.000 de persoane au fost capturate de poliţiştii de frontieră români. Ţara noastră a intrat oficial pe harta migrației în toamna anului 2015 când Ungaria a terminat de construit gardul de la frontiera cu Serbia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri