800 de locuri de muncă în Spania pentru români

Data publicării:
capsuni

Cele 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni au fost scoase la concurs de o companie din localitatea Almonte pe site-ul Eures al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă din România.

Salariul brut este de 39,5 euro pe zi, la un program de lucru de şase zile pe săptămână. Ceea ce înseamnă aproximativ 1.000 de euro brut pe lună. Contractul se va întinde pe trei luni începând cu jumătatea lunii februarie a anului viitor.

Angajatorii spanioli spun că nu le pot asigura cazarea culegătorilor bărbaţi. Însă femeile pot fi cazate pentru doar un euro pe lună. Probabil condiţiile din camere nu sunt excelente, dar cine vrea să economisească fiecare euro câştigat peste hotare acceptă şi un confort redus.

Spaniolii spun, cel puţin în anunţ, că ziua de lucru este de şase ore şi jumătate, dar săptămâna de lucru este de şaze zile.

Cei interesaţi de locurile de muncă oferite de Spanioli au timp până pe 15 ianuarie să se înscrie la agenţia Eures cea mai apropiată de domicilu. După perioada de înscriere, va urma un interviu în a doua jumătate a lunii inuarie. Iar culegătorii români care vor fi acceptaţi şi vor ajunge în Spania vor trebui să treacă de două săptămâni de probă.

Angajatorul nu cere nicio limbă străină, iar la preselecţie vor fi acceptaţi şi candidaţi care nu au mai lucrat până acum în Spania.

Românii în Spania

Revenirea economică a Spaniei redeschide oportunităţile de muncă pentru români. Chiar dacă şomajul spaniol rămâne ridicat, muncitorii din ţara noastră au mai multe şanse să îşi găsească de lucru. Acceptă salarii mici şi prestează meserii, precum cele din agricultură, pe care spaniolii nu vor să le presteze.

În Spania este a doua comunitate românească din afara graniţelor, formată dintr-un milion de oameni. Doar în Italia sunt mai mulţi români, îndeosebi în regiunea Torino.

În Spania cei mai mulţi români locuiesc în apropierea capitalei Madrid. Însă doar un sfert dintre ei, adică 250.000, au contracte de muncă. Restul fie muncesc la negru, fie sunt rudele celor care au un loc de muncă.

Românii din străinătate trimit anual câteva miliarde de euro în ţară, însă au fost afectaţi şi ei de criza din zona euro. În primele zece luni ale anului trecut remiterile s-au ridicat la doar 3 miliarde de euro, aproape de minimul istoric înregistrat în 2011.

În prezent, pe Eures sunt disponibile 1.100 de locuri de muncă pentru români. Cele mai mult sunt cele 800 de locuri din Spania. Urmate de 128 de locuri de muncă în Ungaria pentru confecţioneri de huse pentru maşini şi pentru şoferi de camion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri