92 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și Reginei Maria

Data publicării:
BCUCLUJ FCS ILUSTR 6821

Alteța Sa Regală Principele Radu va lua parte miercuri, 15 octombrie 2014, în municipiul Alba-Iulia, la o serie de evenimente cu caracter public dedicate împlinirii a nouăzeci și doi de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și Reginei Maria.

Aniversarea Încoronării de anul acesta este consacrată Diplomației. La ora 17.00, Alteța Sa Regală va participa, în Catedrala Încoronării, la un Te Deum oficiat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba-Iuliei, anunță Casa Regală. 

Celebrarea Încoronării de la Alba-Iulia de anul trecut a marcat semnarea unui parteneriat între autoritățile politice și administrative locale și Casa Regală care a dat o bază formală sărbătorilor anuale ale zilei de 15 octombrie. Astfel, începând cu anul 2013, fiecare sărbătoare este dedicată unui domeniu important al societății românești de astăzi: educație, economie, știință, turism și ospitalitate, arte sau tradiții populare.

Sărbătoarea de o sută de ani a Încoronării, din anul 2022, va încununa acest periplu a memoriei și onoarei, printr-o celebrare asemănătoare celei care a avut loc cu un secol în urmă.

Regina Maria, o personalitate excepțională într-un moment periculos pentru România

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri