A început a zecea ediție a salonului de carte Bookfest

Data publicării:
bookfest

200 de edituri, un milion de volume şi 4.000 de titluri noi. Asta îi aşteaptă pe cei care merg la Salonul de carte Bookfest de la Romexpo. În plus, vizitatorii pot participa şi la dezbateri sau proiecţii de film.

Cel mai aşteptat moment este cel de sâmbătă, când preşedintele Klaus Iohannis își va lansa al doilea volum, numit Primul Pas.

În "Primul pas", preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat în campania electorală, care a fost o campanie atipică, practic dezvăluie mai multe detalii din culise”, spune Miruna Meiroşu, PR editura Curtea Veche.

Editurile au pregătit reduceri chiar și de 60%. Organizatorii spun că la saloanele de carte vânzarea de carte explodează tocmai datorită acestor reduceri.

În România, saloanele de carte reprezintă o breșă de supraviețuire. Lipsa unei distribuţii adecvate a cărţii face ca aceste evenimente să fie intens comerciale pentru publicul larg”, spune Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România.

Statisticile arată că lectura prinde greu la români. Piața de carte de la noi din țară, de aproximativ 100 de milioane de euro, este de zece ori mai mică decât cea a Poloniei, de trei ori mai mică decât a Ungariei și de patru ori mai mică decât în Cehia. Asta chiar dacă și aceste țări au vânzări din ce în ce mai mici.

Putem să vedem că acum cărţile şi cititul nu sunt foarte populare printre tinerele generaţii. Poate dacă vor fi mai ieftine cărţile, poate vor fi din nou mai atractive pentru toţi oamenii”, afirmă Vladimir Valky, ambasadorul Cehiei în România.

„Am solicitat reducerea cotei de TVA, de la 9 la 5% la carte, una din cele mai mici cote din Uniunea Europeană”, declară Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii.

Salonul de carte Bookfest este deschis până duminică, iar intrarea este liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri