FOTO A început Crăciunul. La Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost anulat. Rata de infectare a depășit 6 la mie în oraș
Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost anulat. Rata de infectare a depășit 6 la mie în oraș

Cel mai spectaculos Târg de Crăciun din România a fost deschis, vineri seară, în Piaţa Mare din Sibiu. Şi va funcţiona timp de 46 de zile.

Târgul de Crăciun de la Sibiu împlineşte 10 ani şi aduce în Piaţa Mare peste 80 de comercianţi, concerte şi un spectacol de lumini. În fiecare seară, pe clădirile din jurul pieţei vor fi proiectate imagini cu brazi, zăpadă şi ninsoare. Deasupra Târgului stă, şi anul acesta, imensa perdea de lumini care de devenit un simbol al evenimentului. Pentru turişti, în centrul Sibiului circulă trenuleţe iar organizatorii anuţă că pentru Atelierul Moşului, care a fost vizitat anul trecut de peste 3.000 de copii, se fac programări online. De fapt, programările au început încă de luna trecută şi mai sunt puţine locuri libere.

targ craciun sibiu 8 fb
targ craciun sibiu 8 fb

Foto: www.facebook.com/targuldecraciun/

Prima ediţie a Târgu de Crăciun a avut loc în 2007, atunci când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, şi a fost organizat de primărie în colaborare cu Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel. Acum a devenit o tradiţie a oraşului şi este unul dintre cele mai cunoscute evenimente de sărbători din toată ţara.

Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis cu o săptămână mai târziu faţă de târgurile din Viena şi Budapesta. Are însă avans în faţa celor din Praga şi din Bruxelles, care se deschid abia în weekendul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri