Acțiune de curățenie pe Lacul Morii. 5.000 de saci de gunoi strânși de sute de voluntari

Data publicării:
curatenie lacul morii
5.000 de saci de gunoi au fost strânși din zona Lacul Morii. Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Sute de voluntari au participat sâmbătă la o amplă acţiune de curăţenie şi igienizare în zona Lacul Morii, organizată de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Au fost strânși 5.000 de saci de gunoi.

Peste 200 de voluntari au luat parte la acțiunea de curățenie, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6. Ei au avut la dispoziţie materialele necesare - saci de plastic, mănuşi, maşini pentru luat şi transportat gunoiul strâns, unelte (greble, lopeţi, furci), măşti, dezinfectanţi.

"Aceştia au fost împărţiţi în trei puncte de intervenţie: intersecţia străzilor Calea Crângaşi cu Strada Mehadia, capătul Străzii Vasile Mohor, capătul Străzii Cornului - spre Insula Lacul Morii. A fost realizat un instructaj referitor la măsurile de prevenţie a răspândirii COVID-19, iar acţiunea s-a realizat cu respectarea acestora. Lucrul a demarat la ora 09.00 şi a vizat zona adiacenta Lacului Morii, spre cartierele Crângaşi şi Giuleşti: aproximativ 18.000 mp de zonă verde curăţată, 90 de angajaţi ai ADPDU Sector 6, 20 utilaje de intervenţie. Am adunat peste 5.000 de saci de gunoi", se arată în comunicat.

Primarul Ciprian Ciucu, participant la acțiune, a anunțat că anul acesta vor începe lucrările de amenajare a promenadei Lacului Morii, şi cel târziu anul viitor cele aferente insulei Lacului Morii.

"Anul acesta vom începe să amenajăm promenadă pe Lacul Morii, cu bănci, cu iluminat, cu piste de alergat, cu paravan împotriva vântului, cu diferite pergole, astfel încât zona aceasta să fie mult mai civilizată şi să atragă. Deci, anul acesta ne ocupăm de dig şi la anul, cel târziu, vom avea şi insula, ne vom ocupa de insula Lacului Morii", a declarat edilul, într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri