Adăpost pentru maidanezi, după model german

Data publicării:
caini maidanezi mediafax

O nemţoaică a făcut un centru de adopţii unde patrupedele sunt îngrijite, iar unele, mai norocoase, îşi găsesc stăpân. Bettina Hutterman este de 23 de ani în România, iar faptul că străzile sunt pline de câini maidanezi a determinat-o să ia atitudine. La sfârşitul anului trecut a cumpărat un grajd în localitatea Vinţu de Jos pe care l-a transformat într-un centru pentru câinii abandonaţi pe străzi. A investit aici 25.000 de euro, bani proprii şi donaţii.

„Am văzut că sunt foarte mulți căței aici pe stradă și eu iubesc animalele foarte mult și mi-a venit ideea să fac un adăpost după standardul din Germania”, a spus Bettina Hutterman. Iar visul ei s-a împlinit. Până acum a amenajat 11 ţarcuri, un cabinet medical şi câteva spaţii pentru animalele aflate în carantină. Pentru că mulţi câini sunt extrem de speriaţi, femeia a cerut ajutorul unui dresor.

„Câinii comunitari sunt un pic mai greu de dresat dar, odată ce au prins ideea, nu mai ai treabă cu ei”, a spus Gabriel Tripiţi, dresor. Până acum, 41 de câini din centru au fost daţi spre adopţie, majoritatea în Germania.

„E altă mentalitate, acolo cresc altcumva”, a spus Bettina Hutterman. 39 de câini sunt îngrijiţi acum în centru. Unii au fost salvaţi din adăpostul primăriei din Alba Iulia, alţii au fost aduşi de localnici. Pe lângă condiţiile superioare faţă de adăposturile administrate de primării, câinii de aici nu sunt eutanasiaţi dacă în termen de 14 zile nu îşi găsesc stăpân.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri