Afacere în ritmul muzicii

Data publicării:
muzica

Un tânăr din Cluj a renunţat la un job bine plătit într-o companie IT pentru a se conecta la comunitatea iubitorilor de muzică pe vinil. După ce a adunat o colecţie impresionantă de discuri, peste 4.000, Daniel Piper şi-a deschis un magazin. Discurile se vând aici cu 40 şi 50 de lei, iar cea mai scumpă piesă ajunge la 400 de lei.

Daniel Piper a terminat Facultatea de Informatică și a lucrat ca programator în mai multe companii. Pasiunea pentru muzică l-a determinat într-o bună zi să îşi schimbe radical cariera.

Decizia a fost cea mai grea. IT-ul are locul lui aparte pentru că vorbim de un loc de muncă stabil, un loc de muncă bine plătit, dar mereu am simțit nevoia de a face și altceva, ceva mai dinamic, mai orientat către interacțiunea cu oamenii, care să înglobeze pasiune,” spune Daniel Piper.

Tânărul colecţiona de mic viniluri aşa că prima idee de afacere la care s-a gândit a fost un magazin de discuri.

E un vis de-al meu, voiam de mult să cunosc oameni pasionați de muzică care îmi împărtășesc pasiunea pentru viniluri. Investiția e destul de mare dacă o facem dintr-o dată. Eu am avut avantajul că am făcut lucrul ăsta în timp. Am strâns discuri fără a mă gândi la ideea unui magazin, dar am strâns discuri pentru colecția mea, astfel încât în momentul deschiderii magazinului nu a trebuit să investesc foarte mult în discuri. A trebuit să investesc în aparatură,” povestește Daniel Piper.

În micul său magazin din centrul Clujului răsună toate genurile muzicale: de la pop, rock sau jazz și până la folk sau muzică electronică. Fiecare client poate să testeze discurile înainte de-a le cumpăra.

Întâmplarea a făcut, spune tânărul, ca ideea lui de afacere să coincidă cu perioada de reinventare a muzicii pe vinil. După '90, aceste discuri își pierduseră din popularitate.

Spre fericirea iubitorilor de vinil, acesta a cunoscut o revenire mondială de prin anul 2010-2011 încoace, cam de când am deschis și magazinul, dar nu are nicio legătură, pur și simplu s-a întâmplat să am contextul favorabil pentru a deschide atunci magazinul,” adaugă Daniel Piper.

De mai bine de trei ani, Daniel își petrece fiecare zi în magazin. Și chiar dacă nu câştigă la fel d emulţi bani ca înainte, nu regretă nicio clipă decizia luată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri