Agenți de pază pentru culturile locuitorilor dintr-o comună din Brașov

Data publicării:
apata2

„Am avut un furt ziua la ora 12 amiaza, mi-a venit aşa frumos pe acolo şi mi-a umblat prin grădină şi mi-a furat fierul. Am fost şi la poliţie, poliţia nimic, povestește un localnic.

Săptămâna trecută, lui Dan Râpeanu i s-au furat din grădină uneltele cu care sapă răsaduri iar din atelier i-au dispărut mai multe scule. Ca să îi sperie pe hoţi, omul doarme în grădină şi a strâns în curte cinci câini.

„Stau noaptea în rulotă, dorm acolo noapte de noapte. Nu mai pot să dorm în casă că a doua zi dimineaţă nu mai am poate nici cartofi, nici ceapă sau castraveţi, ce avem în grădină”, spune el.

De frica hoţilor, localnicii păzesc grădinile zi şi noapte sau renunţă să le mai cultive.

Edilii comunei au găsit soluţia tuturor problemelor: au cerut Consiliului Judeţean 60.000 de lei ca să angajeze o firmă de pază.

„„Prima dată ne-am gândit să facem pază comună, adică cu oamenii, cu proprietarii de teren dar după aceea am zis că nu e bine că, cine ştie pe unde mai ajungem, şi am considerat că cel mai bine e să angajăm o firmă de pază”, spune primarul din Apața, Boloni Laszlo.

Fondurile au fost deja aprobate iar banii vor ajunge la primărie cel mai probabil săptămâna viitoare. Asta în condiţiile în care atunci când s-a împărţit bugetul judeţean, comunei Apaţa nu i-a fost alocat niciun ban iar reabilitarea şcolii şi lucrările la reţeaua de canalizare şi la cea de apă potabilă s-au oprit din lipsa finanţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri